Home » Gymnastiek en Turnen » Ouder en kindgym

Ouder en kindgym

Samen een uur bewegen! Dat is echt qualitytime voor ouder en kind. Omdat alle basisvormen van bewegen aan bod komen is het niet alleen leuk, maar ook zeer leerzaam.
Kinderen kunnen al meedoen vanaf ongeveer 1,5 jaar. Voorwaarde is dat het kind goed, zelfstandig kan lopen.

Voordat de les begint mogen ouder en kind even samen met de bal spelen. Even inkomen voordat het grote werk begint. We starten de les altijd met wat liedjes in de kring, zeer herkenbaar voor het kind: we gaan beginnen!
Daarna doen we een kleine warming-up door middel van een dansje, een spelletje of beweegvormen op het ritme van de trommel.
Dan is het klein materiaal aan de beurt. Het kind leert hier samen met de ouder wat er allemaal kan met een hoepel, bal, ring, pittenzakje, stok, enz. Hierbij wordt de fijne motoriek gestimuleerd.
En dan komt het grote werk: klimmen, kleuteren, rollen, hoog- diep- en verspringen en balanceren. Dit alles op een leuk parcours dat elke week weer veranderd. En hierbij wordt de grove motoriek van het kind getraind.
De les sluiten we af met de trein en de bus. Leuke liedjes die altijd voor veel plezier zorgen. Ook dit is weer herkenbaar voor het kind zodat het weet: de les is voorbij.

Voor info of vragen:
Evelien Vastenburg
ew.vastenburg@planet.nl

De Stad Nijkerk