Home » Gymnastiek en Turnen

Gymnastiek en Turnen

Soepel, vlot, technisch perfect en met veel plezier. Zo voer je als turner of turnster op de toestellen je oefeningen uit. Je traint om steeds leniger, soepeler en sterker te worden.

Ieder meisje en jongen kan meedoen aan gymnastiek/turnen. Je hoeft nog geen ster te zijn op de brug-ongelijk of op de evenwichtsbalk, al kan je dat wel worden. Er zijn verschillende niveaus, bij elk niveau kun je een proef afleggen waarvoor je een diploma en badge krijgt. Je kunt ook altijd meedoen aan wedstrijden, zoals de onderlinge wedstrijden of wedstrijden op plaatselijk of regionaal niveau.

Als meisje zul je de volgende onderdelen tegenkomen in de lessen: springen, brug ongelijk, evenwichtsbalk en de vrije oefening.

Ook kunnen jongens bij ons les volgen. Zij komen in de les de volgende onderdelen tegen: vloeroefening, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok.

Nieuwschierig geworden naar wat dit allemaal inhoudt? Kom dan eens vrijblijvend kijken op een van onze lessen. De eerste 2 lessen zijn vrijblijvend, opgeven is hiervoor niet nodig.